Det heter Mi lan Xiung Si och doftar lätt av honung, men doften är ingenting mot smaken. Det är banne mig det härligaste mina luttrade smaklökar fått äran att bekanta sig med. Jag låg och kved i extas efter första sippen medan min pojkvän stirrade svartsjukt mot tekannan.
Om du vill prova så finns det på Chaikana i gamla stan, de säljer fantastiska teer där, för en tenörd som mig är det som att komma in i en bit av paradiset. För min vän som var medtvingat sällskap - not so much... Det kostade runt 120 kr hektot och är värt det, lätt. Men om du brygger det i en tekula och bara pytsar över kokande vatten kommer jag personligen komma hem till dig och åtala dig för allvarligt missbruk av te. Ha en liten tekanna, låt bladen ligga fritt i den, koka upp vatten och vänta tills det blivit 85 grader. Använd termometer. Nej, det är inte "överdrivet" eller "stört", du höftar väl inte bara med ungstempraturen om du ska göra en suffle? Låt dra i fem minuter. Drick med andakt, i små koppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar